Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για εργασία στον τομέα της Ειδικής Αγωγής όπως προκύπτει από μια σύγκριση των στοιχείων που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2016-17 σε σχέση με τα στοιχεία που έδωσε το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019.
Το 2016-17 10.969 αναπληρωτές κατέθεσαν αιτήσεις για εργασία στην Ειδική Αγωγή σε όλους τους κλάδους ενώ όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ στις 27/5/19 το πλήθος των προτιμήσεων έφθασε τις 28.097
Tα πιο πάνω νούμερα μας δείχνουν ότι ενδεχομένως όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε μεταπτυχιακές σπουδές που τους εντάσσουν στην Ειδική Αγωγή, σε σεμινάρια ή αποκτούν προϋπηρεσία 10 μηνών για ένταξη στον επικουρικό πίνακα της Ειδικής Αγωγής.
Πηγή: xenesglosse.eu
Διαβάστε επίσης: